projecten Ghana

Tangatours Toeristische Dienst

i.s.m. Ghana Tourist Board (certificaat ghana tourist board)

 

Op 8 maart 2008 gaat Tangatours officieel van start met de opening van een toeristische dienst in Bolgatanga, hoofdstad van Upper East Region. Om goodwill te creeren voor onze organisatie, nodigen we enkele lokale VIP’s uit op de opening van onze toeristische dienst, zowel traditionele chiefs als directeurs van belangrijke overheidsinstellingen.

Film: launch Tangatours

De dienst wordt uitgebaat door Abdul en Isaac, die hiervoor een cursus “Tour Guiding Skills” heeft gevolgd en een diploma heeft behaald.

Op de dienst worden fietsen en scooters verhuurd.           

Tangatours Football Event

i.s.m. Ghana Education Service

 

Samen met de Ghana Education Service en de Ghana Sports Council, organiseert Tangatours een schoolvoetbaltornooi voor 24 lagere scholen van Bolgatanga. Na selectiematchen verschijnen de 12 beste teams aan de aftrap. Ze kunnen fantastische prijzen winnen voor hun scholen.

Film: Tangatours Football Event 2010

 

Tangatours renoveert Teepalig Children’s Home

i.s.m. Gbeogo Chief Palace

 

Samen met Gbeogo Chief Palace renoveert Tangatours het Teepalig Children’s Home, het weeshuis in Gbeogo. Gbeogo is een gehucht van Tongo en ligt 12 km van Bolgatanga.


Vroeger werden de wezen door de grote families opgevangen maar deze familiebanden vervagen en wie nu geen vader en moeder meer heeft wordt aan zijn lot overgelaten (o.w.v. voedselgebrek). Momenteel worden 32 wezen hier opgevangen. Tangatours heeft 3 mensen in dienst genomen om voor de kinderen te zorgen en ze te begeleiden. We hebben materiaal gedoneerd om de kinderen menswaardig te kunnen opvangen We willen deze kinderen een zo goed mogelijke toekomst geven; we hopen dat ze allemaal naar school kunnen gaan.